Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 15.4.2010

Chrudim – Úvodní semifinálové utkání play off první futsalové ligy vyznělo jasně pro úřadujícího chrudimského mistra, který ambicióznímu nováčkovi nejvyšší soutěže nasázel sedm gólů. Ještě několik minut před koncem to však na takový výsledek nevypadalo. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby již ve třicáté vteřině nevykopl Max míč z domácí svatyně po předchozím vyběhnutí brankáře Mellera. Jinak se zpočátku hrálo dost opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. V osmé minutě však Michal Mareš zahrál „na housle“ brankáři Knoblochovi a favorit vedl 1:0.

Mladší z bratrské dvojice Marešů se o čtyři minuty později trefil ze střední vzdálenosti přesně k tyči a přidal druhý gól. V 18. minutě zakončil Rešetár nekompromisní ránou pod břevno pohlednou spolupráci s triem Brazilců na 3:0 a vypadalo to na snadnou záležitost.

Poté pobavila domácí aktéry hrstka hostujících fanoušků pokřikem: „Slávisti, dejte jim bůra!“ V závěru poločasu měl ještě Mikan výhodu prodloužené penalty, ale zamířil nad slávistickou bránu.

Na začátku druhé půle předvedl Pica Pau parádičku, když patičkou trefil tyč Knoblochovy svatyně. Ve 23. minutě předvedl výborné periferní vidění reprezentant Novotný, který si všiml, že je Meller na výletě ze své brány, zkusil ho přelobovat, ale střela skončila těsně v zámezí.

O minutu později již tento slávista mířil přesně, když zakončil rychlý brejk – 3:1.

V poslední desetiminutovce Pražané zkoušeli častokrát power play, když si rozlišovací brankářský dres oblékl Novotný, ale místo korekce výsledku splakali nad výdělkem.

Nejenže ještě čtykřikrát inkasovali, ale navíc mohli dostat i další góly, jenže střely Mikana nebo brankáře Mellera skončily těsně vedle opuštěné hostující branky.

Fakta – branky: 8. a 12. M. Mareš, 34. a 36. Pica Pau, 18. Rešetár, 37. Cacau, 38. Mikan – 25. Novotný. Rozhodčí: Venc, Linhart. ŽK: 1:0. Diváci: 600. Poločas: 3:0. Era-Pack: Meller – M. Mareš, Max, MIkan, R. Mareš – Cacau, Kopecký, Pica Pau, Rešetár. Slavia: Knobloch – Matějka, Bejda, Oliva, Ulich – Novotný, Hrdina, Pleyer, Pacheco – Holeček, Kracman.

Ota Stejskal, trenér Era-Packu: „Podali jsme zodpovědný výkon ve všech herních činnostech. Uklidnily nás dva úvodní góly Michala Mareše a pak jsme víceméně čekali na chyby soupeře, který musel více riskovat. Při jeho power play jsme trestali chyby slávistů v rozehrávce a naopak jim nedovolili prakticky nic. Výhra nás pochopitelně těší, ale udělali jsme zatím jenom jeden krok. V neděli to může být úplně jiný zápas, ale věřím, že si do Prahy povezeme vedení 2:0 na zápasy.“

Stanislav Bejda, hrající trenér Slavie: „Tak vysoká porážka je pro nás příliš krutá, zápas byl mnohem vyrovnanější, než napovídá výsledek. Bohužel jsme při power play udělali množství chyb a zkušený soupeř je skoro všechny využil. V neděli se podobných nepřesností musíme vyvarovat, jinak nemáme naději.“

Celý článek v Chrudimském Deníku naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700