Autor: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 28.3.2010

Do utkání lépe vstoupila Slavia, která se kuriozní brankou po chybě brankáře Ždánského dostala do vedení, poté co Brůnovu malou domů nepochopitelně pustil hostující brankář do branky, aby se nedopustil dvojího hraní. Následovalo několik dalších šancí domácích, ale ty z nich mimo nastřelené tyče nic víc nevytěžili a tak přišel v 9. minutě trest na druhé straně, kdy Knobloch vyrazil míč jen na hlavu Beleje a ten již neměl problém ho z devíti metrů přehodit. V tu chvíli již Tango vyrovnalo hru a začalo domácí přehrávat důrazem a hrozilo z rychlých protiůtoků.

Ve 13. minutě se už domácí radovali z druhé branky, ale Novotný z šesti metrů nepochopitelně netrefil odkrytou branku a tak se opět potvrdilo heslo nedáš dostaneš, Belej si pohrál s nedůsledným Olivou, předložil míč Peškovi a ten pohodlně dostal hosty do vedení. To hosté ještě zvýraznili v 16.minutě, poté co využili přečíslení tři na jednoho po chybě Novotného. Téměř totožná situace se opakovala v posledních sekundách prvního poločasu, ale naštěstí pro domácí hostující Peška dostal přihrávku na dlouhou nohu a branku netrefil. Do druhého poločasu vstoupili hosté poměrně vlažně pod dojmem dvoubrankového vedení, domácí je zatlačili a poté co několik šancí nevyužil Kracman se přece jen poprvé v utkání prosadil Matějka, kterého nádhernou přihrávkou mezi obránce nalezl kapitán Bejda. Hosté se v těchto chvílích jen bránili a na ohrožení domácí branky se v podstatě nezmohli. Vyrovnat se domácím podařilo v 31. minutě po pěkné individuální akci Olivy, který si pohrál s mladým Peškou a osamocený Novotný již neměl před brankou problém usměrnit míč do branky. Když už se zdálo, že i třetí utkání v sérii půjde do prodloužení, zahrozili poprvé ve druhém poločase i hosté, kdy se pěkně uvolnil Outrata, ale výtečný Knobloch a poté břevno zachránilo domácí od pohromy. Přesto se diváci rozuzlení utkání dočkali v normální hrací době poté co se prosadil po pravé straně Ulich, přihrál před branku, kde byl nejdůraznější Matějka, který vrátil minutu před koncem domácím vedení. Hosté ihned začali hrát bez brankáře, ale se střelou Havla si Knobloch poradil. Definitivní podobu výsledku dal poté dvě sekundy před koncem Oliva, který vystihl špatnou rozehrávku hostů a upravil na konečných 5:3. Výborný výkon předvedli i oba rozhodčí, kteří zvolili volný metr, hru zbytečně nekouskovali při každém nepatrném doteku hráčů, tak jako se to stávalo v prvních utkáních této série.

Stanislav Bejda (kapitán SK Slavia):

Utkání bylo plné obratů, do utkání jsme vstoupili dobře, dokázali jsme soupeře dostat pod tlak, dali jsme branku nebo respektive soupeř si dal vlastní branku, ale ta vzešla z naší aktivní hry, poté jsme ale přestali hrát aktivně, začali jsme propadat v soubojích jeden na jednoho, čehož soupeř dokonale využil v obrat na 3:1, druhou půli jsme po bouřce v kabině začali hrát zase trochu zodpovědněji, s tím, že jsme změnili taktiku, která nakonec přinesla ovoce a taky se k nám konečně trochu přiklonilo střelecké štěstíčko, které nám chybělo v prvních dvou zápasech.

Jiří Štěrba (Prezident Tango Brno):

Myslim si, že jsme si dnešní utkání prohráli sami, protože to co jsme předvedli ve druhé půlce, tak to utkání takhle muselo skončit a Slavia si zaslouženě a jednoznačně došla pro výhru, my jsme ve druhém poločase vůbec neexistovali. Samozřejmě, že tam byly ještě nějaké šance, hlavně mě mrzí ta situace, kdy myslim, že ještě za stavu 3:1 tam Dimo ze šestky nahrával, místo toho aby třeba bodlem vystřelil, mohlo to být 4:1 a možná to dopadlo jinak, ale to jsou spekulace, prohráli jsme a musíme se k tomu postavit čelem. Myslim si, že první půlka vyzněla pro Tango, druhá polovina jednoznačně pro Slavii. Trošku nechápu proč naši hráči hráli tak pasivně ve druhém poločase, chápu, že Slavia zvýšila iniciativu a tempo, ale to co tam předvedli naši hráči, takový pasivní přístup, v domnění, že se to snad ukope samo, tak to na této úrovni nejde.

Petr Pleyer (Slavia):

"Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, ten první jsme zahráli hrozně - propadali jsme, špatně jsme bránili... Ve druhém poločasu jsme začali napadat jejich druhou čtyřku, lépe jsme bránili střed a tlačili jsme se dopředu. Klíčovým okamžikem byla neproměněná šance Tanga za stavu 1:3, ve chvíli kdy jsme snížili na 2:3 už jsme věřili, Tango se k ničemu nedostalo. Věřím, že čtvrtý zápas bude vypadat jako dnešní druhý poločas, budeme pozorně bránit a dávat góly."

Josef Havel (Tango):

"Poté, co jsme otočili utkání po nešťastně inkasovaném gólu na 3:1 pro nás a měli šanci zvýšit krátce před přestávkou jsme tuto šanci neproměnili, což by podle mého byl hřebíček do rakve domácího týmu. Po přestávce jsme ale hráli špatně. Trenér nám řekl co máme hrát, ale my to totálně nedodrželi a domácí to využili. V kabině jsme si to ale už vyříkali a čtvrtý zápas odjezdíme a věříme si, že postoupíme."

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700