Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 20.3.2010

Denik.cz - Brno - První prvoligový zápas play off v historii klubu a hned dvouapůlhodinové drama. Přesto na něj budou futsalisté brněnského Tanga nakonec vzpomínat jen v dobrém. V úvodním čtvrtfinálovém duelu porazili na penalty pražskou Slavii 3:2, a ujali se tak v sérii hrané na tři vítězná utkání vedení 1:0. O úspěchu Brňanů rozhodl třináctou penaltou Vacula, tu čtrnáctou totiž nastřelil kapitán sešívaných Bejda do tyče. „Je to prostě loterie. Záleží na gólmanech, na nervech střelců a v neposlední řadě také na štěstí. Tentokrát u nás stálo o něco víc než u soupeře,“ pousmál se kouč Tanga Radek Korený.

Vyrovnané utkání tak Brňané převrátili na svoji stranu, ale nechybělo mnoho a mohli odcházet se sklopenými hlavami. V zápase sice vedli brankou Outraty, nerozhodný stav po základní době však zajistil hostující Novotný. Stejný hráč poslal v prodloužení Slavii do vedení. „Je to výborný futsalista. Předvedl dvě naprosto identické akce a pokaždé skóroval,“ řekl na adresu největší hvězdy soupeře Outrata.

Do penaltového rozstřelu utkání poslal domácí kanonýr Michal Belej, který ve čtvrté minutě prodloužení srovnal ranou do horního růžku z pokutového kopu na 2:2. „Bylo to hodně vyrovnané utkání, ale my jsme nečekali nic jiného. Slavia už na konci základní části ukázala, že šla výkonnostně hodně nahoru a teď to jen potvrdila. Zaplať pánbůh za první výhru,“ radoval se střelec prvního brněnského gólu.

Pro něj i pro většinu jeho spoluhráčů byl duel s Pražany první zkušeností s prvoligovým play off. „Je to hodně znát. Člověk ví, že každá chyba může rozhodnout. Navíc nám chyběli borci, kteří toho mají dost odkopáno, i to se bezpochyby projevilo,“ připomněl Outrata absenci Víta Blažeje a Dimo Chadzidise. První je zraněný, druhý si odpykal disciplinární trest za žluté karty.

Druhý duel Tango sehraje opět doma, Slavii přivítá ve středu od osmi hodin večer v hale ve Vodově ulici. „Chceme jet do Prahy za stavu 2:0, snad se nám zápas podaří odehrát v trochu klidnějším duchu než ten první,“ usmíval se Outrata.

Tango Brno – Slavia Praha 3:2 na penalty

Branky a nahrávky: 23. Outrata (Jan Havel), 44. Belej pen. – 26. Novotný (Pleyer), 42. Novotný (Bejda).

Pokutové kopy: Josef Havel – , Outrata + , Vlach – , Belej + , Jan Havel + , Veselovský + , Vacula + … Kracman – , Hrdina + , Oliva + , Novotný +, Matějka – , Pleyer + , Bejda –. ŽK: 30. Vlach – 23. Bejda, 42 Oliva.

FC Tango Brno: Žďánský, Bočánek – Josef Havel, Jan Havel, Dufek, Vacula, Vlach, Belej, Peška, Outrata, Veselovský, Brůna.

SK Slavia Praha: Knobloch, Tichý – Bejda, Pleyer, Kracman, Ulich, Oliva, Pacheco, Hrdina, Novotný, Matějka, Kosina.

Celý článek na Denik.cz naleznete zde!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700